Blog

Ik moet nu toch echt gaan innoveren

Ik moet nu toch echt gaan innoveren

Innovatie bepaalt of je voorop blijft lopen of achterop raakt. Of je overleeft of ten onder gaat, zoals velen voor u. We weten het allemaal en toch is het voor bedrijven heel moeilijk om innovatie te realiseren. Er zijn verschillende redenen. Een gebrek aan consumenteninzichten. Een gebrek aan inzichten over de toekomst. Een slechte vertaling […]

Innovaties in snacks komen van buiten de sector

Het was weer ouderwets genieten op de Horecava. De bitterballen en andere snacks waren als vanouds volop aanwezig, evenals de daarbij geassocieerde frituurlucht en hordes horeca-ondernemers. Hij lijkt alsof de wereld niets is veranderd en de revolutie bij de consument de horeca wereld vooralsnog is ontgaan. Neem nou de snack industrie als voorbeeld. Bacon Bullet. […]

Is de aardappel terug van weggeweest?

Is de aardappel terug van weggeweest?

Naar aanleiding van de opening van de Pieperboetiek in Amsterdam is Edwin geïnterviewd door BNR naar onze visie over de come back van de aardappel. Is de aardappel terug van weggeweest? Onze visie: de komst van de Pieperboetiek zal niet het tij keren voor de terugloop van de verkoop van aardappelen, maar het kan wel […]

Gaan wij insecten eten in de toekomst?

Gaan wij insecten eten in de toekomst?

Op 4 juni opende voor één dag het Pestaurant haar deuren. In winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, werden voorbijgangers getrakteerd op onder andere curry krekels en bbq meelwormen. Maar ook op minder confronterende hapjes met zoals chocolade pasta met meelwormen en caramelkoekjes met insecten. Het pop-up restaurant is georganiseerd door Rentokil, die het gelijk internationaal […]

Wat je moet weten van Generation Y

Wat je moet weten van Generation Y

We kunnen er niet meer omheen, Generation Y staat in het middelpunt van de belangstelling en speelt een belangrijke rol, ook in de foodsector. Wat je nu gaat lezen is geschreven door een echte Millennial. Ik ben van de Generation Y, ook wel de Peter Pan generation genoemd. En ik ben niet alleen. In Nederland […]

Contentmarketing in food

Contentmarketing in food

Contentmarketing, het lijkt wel of alles er om draait tegenwoordig. Wat is het en waarom is het juist nu belangrijk? En moet je er als speler in de agro en food sector ook wat mee? Of kun je nog even aan de kant staan blijven toekijken totdat je er echt niet meer omheen kan? Contentmarketing […]

Reclame terug naar de essentie

Reclame terug naar de essentie

Wij zeggen dat we food marketing specialisten zijn. Daarmee maken wij het onszelf niet gemakkelijk omdat mensen dat moeilijk kunnen plaatsen. Een reclamebureau. Dat begrijpt iedereen. Net als een marktonderzoeksbureau. Maar een food marketing bureau? Toch is het een bewuste keuze van ons. Marketing is namelijk veel meer dan reclame. En een reclamebureau doet ook […]

Waarom food marketing?

Waarom food marketing?

Wat is er zo bijzonder aan food marketing? Is het ‘gewone’ marketing in een andere jasje? Of is het echt iets anders? En waarom is het antwoord op die vraag belangrijk? Succesvol ondernemerschap kan in essentie tot vier elementen worden teruggebracht: 1. Context: Weet je wat er zich buiten allemaal afspeelt? 2. Productrelevantie: Is je […]

Volkskrant: De gemaksrevolutie in food

Volkskrant: De gemaksrevolutie in food

Artikel van Jan Peter in de Volkskrant. De klant krijgt wat hij wil: nog meer fastfood. In weerwil van alle tegengeluiden willen de meeste consumenten vooral gemak. Lees hier het hele artikel.    

Wat wordt de opvolger van Hallo Jumbo?

Wat wordt de opvolger van Hallo Jumbo?

Distrifood vroeg Jan Peter om een voorzet te doen voor een nieuwe reclameboodschap van Jumbo. “Jumbo heeft een aantal hele concrete, tastbare, 
onderscheidende punten. Houd de reclame functioneel en hamer op die pluspunten: bij drie wachtenden in de rij een kassa erbij, et cetera. Dat is de kern van de boodschap. Dan de emotie. Jumbo […]